Καλημέρα…..με όμορφα ταξίδια στα παράλια της Λάρισας(VIDEO)

Γνωστές & Άγνωστες Παραλίες στην Λάρισα.

Τσιλιγιώργου,

Δίπλα από το Κόκκινο Νερό, σε απόσταση 1-3χλμ. έχουν σχηματιστεί μικρές, ερημικές, γραφικές παραλίες μήκους 50-100 μέτρων, με βότσαλο κυρίως αλλά και αμμουδιά. Κάποιες είναι εύκολα προσβάσιμες από δρόμο, ενώ άλλες από μονοπάτια. Καμία από τις παρακάτω παραλίες δεν είναι οργανωμένη γι’ αυτό να έχετε τα απαραίτητα μαζί σας.
Η παραλία Τσιλιγιώργος βρίσκεται ανάμεσα από την παραλία Κόκκινο Νερό και την παραλία Πλατιά Άμμος. Είναι μια μικρή και ωραία παραλία με αμμουδιά, εύκολη πρόσβαση και άφθονα πλατάνια.
Πλατιάς Άμμου,
platias ammou 1
Η παραλία Πλατιά Άμμος βρίσκεται δίπλα από το Κόκκινο Νερό βόρεια της ακτογραμμής. Παλιότερα μέρος κατασκήνωσης δεκάδων οικογενειών. Η ονομασία δικαιολογείται απόλυτα τόσο από το πλάτος της ακτής, όσο και από την έκταση της παραλίας, που το άνοιγμά της πρέπει να υπερβαίνει τα 700 μ.
Τα τεράστια πλατάνια που σκιάζουν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες την παραλία προσφέροντας μια φυσική ομπρέλα και τα ασπρόμαυρα βότσαλα με την πλατιά αμμουδιά που κοσμούν την παραλία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Τα βράχια που οριοθετούν δεξιά και αριστερά την μικρή παραλία κάνουν το τοπίο να θυμίζει εξωτικό.
Η Πλατιά Άμμος είναι οργανωμένη αφού υπάρχουν εδώ καφέ-μπαρ, οργανωμένο χώρο στάθμευσης, ένα περίπτερο και μια ψαροταβέρνα. Κάθε καλοκαίρι πολλοί είναι οι λουόμενοι που κάνουν τα μπάνια τους εδώ
Καλύβι,
Η μικρή ακτή Καλύβι είναι ο πρώτος κολπίσκος που συναντά κάποιος στην ακτογραμμή προς τα Βόρεια μετά την παραλία Πλατιά Άμμος. Έχει μεγάλες πέτρες και χρησιμοποιείται κυρίως από ψαράδες και για ψαροντούφεκο.
Πηγάδι,
paralia pigadi 1
Το άνοιγμα της παραλίας Πηγάδι φτάνει τα 80 μέτρα, είναι καλυμμένη με λεπτό βότσαλο και τα νερά είναι εξαιρετικά καθαρά και διάφανα. Τα νερά της παραλίας είναι συνήθως ήρεμα, αφού επηρεάζεται μόνο από τους ανατολικούς ανέμους. Το φυσικό περιβάλλον εδώ είναι υπέροχο, αφού τα σκιερά πλατάνια, οι άριες, και οι ελιές φτάνουν σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία.
Ψαρόλακα,
η παραλία Ψαρόλακκας, η οποία είναι η μεγαλύτερη από τις μικρές παραλίες, πανέμορφη με βοτσαλάκι, διάφανα νερά και μαγευτικό περιβάλλον. Απέχει από το συνωστισμό αφού δεν είναι πολύ γνωστή και είναι προσβάσιμη μόνο μέσα από ένα μονοπάτι (περίπου δέκα λεπτών) με πολλά πλατάνια. Δίπλα στο μονοπάτι ακόμα και το καλοκαίρι κατεβαίνει νερό από τις πλαγιές της Όσσας που καταλήγει στην παραλία του Ψαρόλακκα.
Παναγίας,
Για κάποιους που αναζητούν μοναχικότερες ακτές και περιπλανήσεις στο κατάφυτο φυσικό περιβάλλον της ακτογραμμής μετά την παραλία Ψαρόλακκα, υπάρχει η πετρώδης και ερημική επίσης παραλία της Παναγίας, με παγκάκια, τραπεζάκια και μόνιμη σκιά από τα πλατάνια. Χρησιμοποιείται πολύ από τους ψαράδες της περιοχής.
http://trikala365.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.