Πανσέληνος Ιανουαρίου 2023: Πότε είναι το φεγγάρι του Λύκου και της Χήνας

Πανσέληνος Ιανουαρίου 2023: Πότε είναι το φεγγάρι του Λύκου και της Χήνας

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου θα έχει μια διαφορετική. Τι θα έχει; Πρόκειται για μια μικρο-σελήνη (micromoon). Δηλαδή, μια πανσέληνο μικρότερη σε μέγεθος και λιγότερο λαμπερή. Αυτό συμβαίνει διότι η Σελήνη βρίσκεται στο απόγειο της τροχιάς της, απέχοντας τουλάχιστον 405.000 χιλιόμετρα από τη Γη.

Πότε είναι η Πανσέληνος Ιανουαρίου
Είναι γνωστή και ως «Φεγγάρι του Λύκου» και ανατέλλει την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου. Λένε ότι θα δώσει μια εκθαμβωτική εικόνα του μοναδικού φυσικού δορυφόρου της Γης.

Πώς θα είναι; Η πανσέληνος Ιανουαρίου ή αλλιώς «Φεγγάρι του Λύκου» θα κάνει το φεγγάρι να φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο κατά την πρώτη μισή ώρα μετά την ανατολή του.

Σημειώστε ότι η μικρο-σελήνη, που λέγαμε, είναι το αντίθετο από την υπερπανσέληνο (supermoon). Αυτή την ονομάζουμε έτσι όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο περίγειο. Δηλαδή, στο σημείο της τροχιάς του που είναι πολύ κοντά στον πλανήτη μας.

Άρα, μοιάζει περίπου 14% μεγαλύτερο και έως και 30% πιο φωτεινό από τις υπόλοιπες πανσελήνους.

Πανσέληνος Ιανουαρίου – Γιατί το λέμε «φεγγάρι του Λύκου»
πανσεληνος ιανουαριου

Η ονομασία «Πανσέληνος του Λύκου» προέρχεται από τους Αυτόχθονες Αμερικανούς, καθώς οι λύκοι ούρλιαζαν προς το φεγγάρι αυτή την εποχή του χρόνου.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για τη σχέση των φάσεων της σελήνης με τους λύκους και τα ουρλιαχτά τους. Αλλά, ως ζώα τη νύχτα, ουρλιάζουν πάντα με κατεύθυνση προς το φεγγάρι, ώστε το ουρλιαχτό τους να ακούγεται καλύτερα και πιο μακριά.

Άλλα ονόματα για την πανσέληνο Ιανουαρίου 2023:
Το Φεγγάρι της Χήνας (Φυλή Τλινγκίτ)
Το Φεγγάρι του Καλωσορίσματος (Δυτική Φυλή Αμπενάκι)
Το Φεγγάρι των Πνευμάτων (Φυλή Οτζίμπουε)
Το Φεγγάρι του Πάγου (Φυλή Κρι)
Πανσέληνος Ιανουαρίου και ζώδια
Η πρώτη Πανσέληνος του 2023 και ο ανάδρομος Ερμής φέρνει κακά μαντάτα για μερικά ζώδια. Τι λένε; Οι αστρολόγοι μιλούν για αναστάτωση σε Ταύρους, Δίδυμους, Καρκίνους, Παρθένους και Τοξότες.

Αυτά είναι τα ζώδια που δεν θα περάσουν καλά τον Ιανουάριο:

Ταύρος
Η Πανσέληνος στον Καρκίνο τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου φέρνει βάρη στους Ταύρους. Είστε αρκετά ευαίσθητοι και ευάλωτοι στις σχέσεις σας. Προετοιμαστείτε για αυτά που έρχονται: Θα γίνετε περισσότερο κυκλοθυμικοί και λιγότερο συναισθηματικοί.

Φροντίζετε τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης για να ανακτήσετε το πνεύμα σας.

Δίδυμος
Μπορεί η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 7 Ιανουαρίου να προσθέτει καλά πράγματα στους Διδύμους, αλλά έχει δύο όψεις το νόμισμα. Μπορεί ταυτόχρονα να προκαλέσει άγχος και ανησυχία.

Έχετε ενθουσιασμό και πάθος; Το μυαλό σας αναζητά νέους τομείς, νέες εμπειρίες και νέες πηγές εισοδήματος; Κουλάρετε. Αν δεν βάλετε μυαλό στις τρέχουσες δαπάνες, θα κάνετε λάθη προκαλώντας ζημιά στο πορτοφόλι σας. Και δώστε προσοχή: Η διαφορετική αντίληψη για τα έξοδα προκαλεί συγκρούσεις με την οικογένειά σας.

Καρκίνος
Το πιο ιδιαίτερο αστρολογικό πέρασμα του Ιανουαρίου 2023 είναι η πρώτη Πανσέληνος του έτους που θα γίνει στον Καρκίνο. Τι σημαίνει; Σας κάνει πραγματικά ευάλωτους. Μπορεί να είστε ενθουσιώδεις και συναισθηματικοί, αλλά είστε επίσης κλειστοί: Περιμένετε οι άλλοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Αυτό, λοιπόν, είναι που σας αποξενώνει ακόμη περισσότερο από τον κόσμο. Έχετε υψηλό αίσθημα αυτοπροστασίας: Εξ ου και χτίζετε πάντα έναν ψηλό τοίχο στην εξωτερική «εισβολή». Με λίγα λόγια, τον Ιανουάριο θα δυσκολευτείτε με τις κοινωνικές σχέσεις.

Παρθένος
Ο συνδυασμός της Πανσελήνου στον Καρκίνο και στην Παρθένο θα δημιουργήσει ένα κλίμα ιδιαίτερα εύθραυστο.

Επηρεάζεστε εύκολα από εξωτερικές επιρροές ή από τους ανθρώπους που συναντάτε. Άλλο είστε, άλλο φαίνεστε: Είστε πρακτικοί εσωτερικά, αλλά μπορεί να φαίνεστε ασταθείς εξωτερικά. Οι Παρθένοι βρίσκονται πάντα σε ένα βρόγχο σκέψης και κίνησης: Προειδοποίηση ότι νιώθετε κούραση και εξάντληση.

Τοξότης
Ο Τοξότης είναι το πιο ευάλωτο ζώδιο του μήνα. Συχνά κάνετε το λάθος να εξιδανικεύετε τα πράγματα. Αποτέλεσμα; Παρασύρεστε σε τοξικές σχέσεις.

Τι συγκρούονται αυτό το μήνα; Η φλογερή φύση κόντρα στη στοχαστική φύση του Καρκίνου. Έτσι, θα είστε επιρρεπής σε αρνητικά συναισθήματα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *