Μίκης Θεοδωράκης: Στην αγκαλιά της κρητικής γης όπως επιθυμούσε

Μίκης Θεοδωράκης: Στην αγκαλιά της κρητικής γης όπως επιθυμούσε

Μίκης Θεοδωράκης: Στην αγκαλιά της κρητικής γης
Στην αγκαλιά της κρητικής γης
γίγαντα της μουσικής
ΑΘΑΝΑΤΟΣ κοιμάσαι.
Κοντά στον αδελφό και τους γονείς
αιώνια θα ζεις
Σύμβολο των Ελλήνων θάσαι!

-η ψυχή μου  σ ένα στίχο-

Ήταν η μεγάλη και τελευταία του επιθυμία: να ταφεί δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του στον Γαλατά Χανίων. Και αυτό ακριβώς γίνεται: ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στην Κρήτη που αγάπησε και που τον λάτρεψε.

Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, από πολύ νωρίς το πρωί, με λουλούδια στα χέρια και δάκρυα στα μάτια, βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (09.09.2021) στους δρόμους των Χανίων, στη Μητρόπολη της πόλης, για να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη. Τον Ουρανο-Μίκη τους.

Παρόντες στο λαϊκό προσκύνημα και πολιτικοί, όπως ο Παύλος Πολάκης. Μικρά παιδιά που έγραψαν στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον “φίλο” τους που έφυγε. Για τον Μίκη που δεν γνώριζαν προσωπικά αλλά που ήταν και θα παραμένει τόσο δικός τους.

Ήταν τέτοια η προσέλευση του κόσμου στο Μητροπολιτικό ναό των Χανίων που το λαϊκό προσκύνημα πήρε μια μικρή παράταση.

Και περίπου στις 12:15 και ενώ οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα, η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε για τον Γαλατά Χανίων, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Κατά την αναχώρηση της σορού από την Μητρόπολη πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ τραγουδούσαν συνθέσεις του εκλιπόντα. Παράλληλα πένθιμα παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *