Ερντογάν Ταγίπ είσαι ντιπ για ντιπ*

Ερντογάν Ταγίπ είσαι ντιπ για ντιπ*

Η Αγιά Σοφιά τζαμί

η παγκόσμια προσβολή,

Ερντογάν Ρετζέπ Ταγίπ

είσαι ντιπ για ντιπ… ντιπ*

 

Είσαι καιροσκοπικός

να σε κάψει ο Θεός,

άνθρωπος χωρίς αξίες

μέσα στις ψευδολογίες.

 

Κι  έπεσες στην παγίδα

απόφαση με σφραγίδα

Ερντογάν Ρετζέπ Ταγίπ…

είσαι ντιπ για ντιπ… ντιπ*

 

ντιπ=δεν ξέρεις τι σου γίνεται,πας κατά διαόλου

 

Πολλά θα μπορούσα ακόμα να γράψω αλλά συγκρατώ τον θυμό μου για λόγους αρχής. Βασικά με προβληματίζει το γεγονός αν ο τουρκικός λαός θα μπει να προσευχηθεί με την θέλησή του η όχι.

Κι αυτό το λέω γιατί μήπως  θα έπρεπε να κλείσουμε τα τα τζαμιά στην Ελλάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας?

Δεν φταίνε οι Μουσουλμάνοι στην  που ζουν στην χώρα μας να στερηθούν το δικαίωμα της προσευχής αλλά…μήπως πρέπει να μάθει ο ηγέτης τους τι σημαίνει σεβασμός στις θρησκευτικές-πολιτιστικές αξίες ?

Δεν γίνεται αδελφέ μου ν αφήσουμε έναν ντιπ  για κατά ντιπ άνθρωπο να μας χορεύει στο ταψί. Δεν πρέπει να γίνεται.

-η ψυχή μου σ ένα στίχο-

Το παρακάτω κείμενο για να θυμηθούμε τι έλεγε αυτός ο….. άνθρωπος για την Αγία Σοφία προεκλογικά σε πρόσφατο χρόνο.

Οταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήριζε παγίδα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μόλις 15 μήνες πριν από την απόφασή του να πραγματοποιήσει την αλλαγή.

Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, για απόφαση του Ερντογάν πρόκειται) εκτός από λαϊκίστικη είναι καιροσκοπική. Τόσο καιροσκοπική που μ’ αυτήν δεν συμφωνούσε καν ο ίδιος ο σουλτάνος.

Μη φανταστείτε ότι θα σας ταξιδέψουμε σε κάποιο μακρινό παρελθόν. Μόλις 15 μήνες πίσω θα σας γυρίσουμε για να συναντήσουμε τον Ερντογάν να αποκηρρύσει την πρόταση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 

Δημοσίως, σε ακροατήριο οπαδών του σε προεκλογική εκδήλωση για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου του 2019.

Ελεγε, λοιπόν, τότε ο Ερντογάν: “Αυτοί που κάνουν την πρόταση, δεν ξέρουν πως είναι κόσμος ούτε σε ποιους πρέπει να μιλήσουν. Ως πολιτικός ηγέτης δεν έχω καμία πρόθεση να πέσω σ’ αυτήν την παγίδα!”

Και συνέχιζε ο Τούρκος πρόεδρος: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα για την Τουρκία.

Υπαινίχθηκε επίσης παρακάτω ότι σε περίπτωση που έπεφτε στην παγίδα πολλά τζαμιά ανά τον κόσμο θα δέχονταν επιθέσεις. Ολα αυτά τον Μάρτιο του 2019.

Τι μεσολάβησε έκτοτε; Πρώτον και κύριον η σαφής επιδείνωση της τουρκικής οικονομίας, η στρατιωτική ανάμιξη της Τουρκίας στη Λιβύη και οι ανάγκες για μία ακόμη πιο λαϊκίστικη πολιτική. Κάπως έτσι ο Ερντογάν διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *